Dagens tips: peppa dig själv till framgång

Jag tänkte att jag skulle delge er lite viktminsknings tips! Kanske inte blir ett varje dag, men några tips i veckan.
 
Allt från mat, träning och näringslära och små tankenötter.
 
Dagens första tips är:Peppa dig själv till framgång
 

Människan är expert på att vara negativ, det är alltid lättare att se det man misslyckats med istället för att se vad man verkligen har lyckats med. Man ska vara stolt över sig själv för varje gram man tappar, många hekto blir kilo på lång sikt.

Tappar du 1 hekto varje vecka i 6 månader så blir det 2,6 kg på 6 månader vilket på ett år innebär 5,2 kg. Och 1 hekto klarar vem som helst att gå ner i veckan!

Tänk då om man går ner 0,5 kg i veckan, det blir 13 kg på ett halvår vilket då såklart blir 26 kilo på ett år. Och satsar man stenhårt och kan snitta 0,9 kg i veckan så har du på 6 månader tappat 23,4 kg vilket på ett år blir otroliga 46,8 kg. GALET! Eller hur…..

Så man ska vara tacksam och stolt över varje hekto man tappat. Så om vågen inte visar det du vill vecka efter vecka så räkna ut din snittminskning. Det är inte bara vågen som är mätbar framgång, glöm inte måttbandet!

När vågen står still så försvinner oftast ändå centimetrarna!  

Sätt realistiska och mätbara mål.

Gunde Svahn sa under sin toppkarriär: Sätt många delmål, då vinner du ofta!


Kommentarer
Postat av: Gentle Giant

Fint inlägg. Verkligen vad jag behövde höra just nu och något jag ska ta med mig. Har inte gjort upp några delmål (mer än mentala abstraktioner) men det kan nog vara bra att göra det. Skriva ned och visa framgångarna för sig själv. /GG

Svar: Kul att det kunde få nån att tänka till. Ja skriftliga mål är alltid bra. Något att sträva efter... man behöver ju inte sätta datummål! //Kimzan
Kimzan

2012-08-06 @ 17:03:08
URL: http://www.gentlegiantafskfvde.blogg.se
Postat av: denlangavagenner.blogg.se

Gunde har ju sagt mycket överhurtigt trams i min mening men just det där är citatet är så bra! För det handlar ju väldigt mycket om att se sig som en vinnare och inte bara en misslyckad tjockis! Bara det faktum att vi tagit tag i vår kost och våra motionsvanor gör oss till vinnare! Bra inlägg förövrigt!

Svar: Tack tack :) Ibland så ;) MMM vi är definitivt vinnare!
Kimzan

2012-08-06 @ 18:19:01
URL: http://denlangavagenner.blogg.se/
Postat av: Liselott

Ett hekto måste det väl ändå vara...
Kram (från glädjedödaren.... sorry!!!)

Svar: klart det måste vara hekto!
Kimzan

2012-08-06 @ 22:12:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0