Zetaparmesan det självklara valet!

 
Jag har fått äran att buzza Zetaparmesan, äntligen!. Jag har fått förfrågan en gång tidigare och då kom jag inte med.
 
Som den ostälskare jag är så var det ju en klockrent att få bli uttagen.
Och ost och GI går ju hand i hand, så jag har här nedan kombinerat iaf två måltider som är helt i enlighet med GI tänket. Sista middagen med familjen var en lyxkväll då jag struntade fullkomligt i allt vad gällde rätt och fel. Första gången på 12 veckor som jag syndat!
 
.
 
 
jag tog mig an uppdraget på största allvar och har lagat ljuvliga middagar med osten och bjudit nära och kära.
 
Alla lika glada i ost som jag och alla var eniga... Zetaparmesan är värd sin vikt i guld.
Man ska inte ta parmesanostarna med ett lägre pris, man får vad man betalar för. Och Zetaparmesan är inga parmesaner med överpris, så köp köp köp säger jag! Förhöjer verkligen dina maträtter.
 
Första rätten jag gjorde var en italiensk inspirerad pastarätt till min man:
3 dl okokt fullkornspasta
1 dl riven zetaparmesa lagringstid 22 månader
1dl garant salladsnötter
1 dl cremefraich
1 msk pesto
1 röd paprika
2 tomater
köttbullar (färdiga eller gör egna)
 
Koka pastan, blanda ner cremefraichen, peston och grönsakerna i pastan, strö över ost och nötterna och serveras med nystekta köttbullar.
 
MUMS!
 
Mannen älskar också ost och tyckte precis som jag att just denna, den som är lagrad 22 månader var godast.
 
 
Nästa rätt som jag slog till med att laga var fylld köttfärslimpa.
 
500 gram nötfärs
1 pkt mozzarella
2 dl matlagningsgrädde
1 pkt krossade tomater med örter
1dl zetaparmesan 28 månaders lagringstid
2 msk pesto
1 ägg
 
Dela tomaterna och mozzarellan, blanda med river zetaparmesan och pesto. blanda ner ägget i köttfärsen, krydda med salt och peppar. Dela köttfärsen på två delar och forma en limpa av den ena delen. Gör en ficka i mitten på kättfärsen och fyll med ostblandningen. När ostblandningen är fördelad baka över med den andra delen av köttfärsen. Blanda matlagningsgrädden och de krossade tomaterna, och häll sedan över limpan.
 
Kör limpan i ugnen i 35-40 minuter på 225 grader, varmluft. Servera med fullkornspasta eller matvete.
 
Ljuvligt gott! Till och med barnen (4 och 1½ år gamla) åt med god aptit!
 
Kände att just zetaparmesanen med 28 månaders lagringstid passade bra till denna typen av rätt. En lite tyngre rätt som kunde bära smaken.
 
Mycket pasta blir det när man tänker på parmesan... iaf för mig!
 
Så därför avslutade jag min buzzning med att bjuda in min svärmor, svärfar, svägerska och svåger på spelkväll.
Utan att vi pratat oss samman blev det italienskafton för hela slanten.
 
Svärmor ordnade förrätten, som blev minipizzor, och vi ordnade varmrätten som bestod av färsk tortellini, med bacon, röd pesto, fetaost, rödlök, tomat, ruccola och såklart ZETAPARMESAN (den med 14 månaders lagringstid). Till efterrätt blev det hemmagjord kokosglass med dajm!
 
En lyckad kväll med italienska toner. Och gästerna lovordade parmesanen, och vi tjejer är eniga om att det var den som gjorde att vi vann i spelet "kampen mellan kvinnor och män" :)
 
 
På kvällen när snackset serverades bjöd jag på det som återstod av de tre ostarna, som vi mumsade på med lite fikonvinäger. Godare än både chips och godis om ni frågar mig!
 
Jag är ALL IN på Zetas parmesaner!
Fikonvinäger har jag faktiskt aldrig provat tidigare, men den var mycket god särskilt i kombination med ostbitarna.
 
 
Jag kommer tveklöst köpa zetaparmesan nästa gång det vankas pasta!
Och mina gäster och vänner också, då jag flitigt delat ut rabattkupongerna och infon om ostarna!

I am alive

Tro det eller ej! Men jag lever. Jobbet tar mycket tid. Så man är ganska trött på kvällarna.

Därav har min träning uteblivit de senaste två veckorna. Tyvärr. Något jag känner i min rygg. Men jag får
Motion ändå. Cyklar 5 km varje dag med 43 kilo barn och cykelkärra plus att jag springer hela dagarna på jobb.

Vet inte om jag gått ner något, vet bara att byxorna känns lösare.

Jag ska försöka bättra mig nu när jag börjar landa i allt vad det innebär att vara en jobbande tvåbarnsmamma med viltminskningsambitioner!


Första målet är nått

 
WOOHOOO ÄNTLIGEN!
 
Det som krävdes var att jag skulle sluta tänka på det, tydligen.
Imorse ställde jag mig på vågen, trots att det är fredag och inte måndag!
 
Och jodå.... 115,4 kg stod den på.
 
-6,075 kg har jag gått ner, dvs 5% av min startvikt, som var mitt första delmål.
 
Nästa delmål som är 115 ligger nu väldigt nära, och jag jag tur så når jag det redan nästa vecka!
 
Jag är glad!
 
Alla bäckar små!

Bildbesvis

Bli nu inte chockade över min biffighet haha men jag måste visa.... Ser ni muskeln? Haha


Kämpar på

Hej kära ni!! Jag har SÅ dåligt samvete för mitt uteblivna bloggande. Men jisses vad jag har mkt nu. Att ha återgått till jobb tar mycket tid. Sen när jag inte jobbar vill man umgås med familjen och såklart träna.

Jag tränar på och det känns toppen.
Mannen sa häromdagen: jag känner något jag aldrig har känt innan.... Du börjar få armmuskler!

Haha

Maten funkar bra! Det går faktiskt lättare än jag trodde. Eftersom jag får alla mål serverade i princip på jobb så är det bara till att välja rätt saker att lägga upp!

Jag återkommer när det lugnat ner sig eller när jag hittar en lucka :)

Kanske ska börja blogga på lunchrasten.

Puss på er!


Hard work does pay

Kom iväg till gymmet idag också. Gött!

Körde en annan variant idag. Började med 15 minuter uppvärmning på crosstrainern och sedan körde jag igenom maskinerna och ökade vikten på gluten, även in och utsida lår, mage och sen avslutade jag med 20 min till på crosstrainern. Bränt som mest 333 kalorier på crossen innan, idag blev det 434 kalorier plus det jag brände under styrkepasset.

När det återstod 3 min körde jag upp motståndet 5 nivåer och när det återstod 1 min så maxade jag mitt trampande.

Shit va jag svettades! Helt blöt på ryggen och halsen. Härligt! Och värsta spagettibenen när jag gick hem.

Sjukt nöjd!


Gi-frukost tips

Dagens frukost bestod av:
1 banan
2 dl naturell turkisk yogurth
Kanel
1 msk pinjenötter
Kaffe


Veckans viktiga

Då jag började jobba i måndags glömde jag helt bort att väga mig. Och sen har jag stressat typ hela veckan.

Jag har inte ätit något som jag inte bör eller får.

Men jag betvivlar att jag har gått ner i vikt.

Gick upp i vikt, 1 kg, nu när jag började träna så pass hårt. Men känner mig mindre. Så centimetrarna har säkert försvunnit.

Just nu måste jag pausa fokuseringen på viktminskningen och istället fokusera på att iaf få i mig rätt mat, träna och hinna med allt nytt med jobb. Så jag tror inte att jag kommer väga mig på måndag för om vågen visar plus så blir jag stressad av det också.

Så jag håller vägningen till nästa vecka. Då allt kaos med jobbet har lagt sig.

Jag kommer däremot inte synda eller äta fel. Kommer kämpa vidare!


Kämpigt värre

Igår kom jag iväg till gymmet trots att jag var galet trött och hade inte det minsta lust till någon fysisk ansträngning.

Men jag gick iväg iaf. Och det var kämpigt till en början men efter en kvart började jag piggna till.

Det blev ett bra pass. La till benmaskinerna, dom man tränar insida och utsida lår/rumpa med. Känner att mina ljumskar och rygg har blivit så pass starka nu att jag klarar av en sådan påfrestning.

La även till frivändningar med stång.

Ska sticka iväg igen så fort Johan kommer hem från sin träning!


RSS 2.0