Middagstips: Fylld köttfärslimpa med rotfrukter

 
500 gram köttfärs (väl själv vilken variant, jag körde med nötfärs)
1 ägg
vitlök 1-2 klyfter
riven ost
soja
8-10 skivor skinka
Sambaloelk
1 sötpotatis
2 gula morötter
1 vanlig morot
purjolök
Bea-sås (blåbands eller färdig..välj själv)
 
Blanda köttfärsen, vitlöken, sambaloelk, ägget och krydda efter smak med salt och peppar. Dela smeten på två delar. gör en platt kaka , lägg på skinkan och den rivna osten, lägg sedan över resten av smeten som ett lock. Forma så att det ser ut som en vanlig köttfärslimpa.
 
Pensla med soja och strö över lite riven ost. Kör i varmluftsugn på 220 grader i 35 minuter.
 
Skala och dela rotfrukterna, koka i ett par minuter om så önskas (då blir dom fortare klara i ugnen). Krydda efter egen smak och sätt in i en ugnsform tillsammans med limpan så blir det klart samtidigt.
 
Servera med en fräsch sallad och såsen!
 
Smaklig spis!

Kommentarer
Postat av: AA

Gillar att recept finns med. Ska följa din resa :)

Svar: Kommer lägga upp fler recept med tiden. Kul att veta att du följer mig :) Det uppskattar jag! :)
Kimzan

2012-06-23 @ 00:14:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0