GI-recept: Kyckling i jordnötssås

Antal portioner: 4
 
1 kg kyckling file
1 röd paprika
1 grön paprika
3 msk jordnötssmör
½ purjolök
ingefära (efter smak, antingen färsk eller torkad som krydda)
chili (efter smak, antingen färsk eller torkad som krydda)
1 dl vatten
1 msk rödvinsvinäger
1 dl jordnötter
4 portioner matvete
salt och peppar efter smak
 
Strimla kycklingfilén och stek upp med salt och peppar, ingefära och chilin. I en kastrull eller gryta fräser du upp grönsakerna och tillsätter sedan jordnötssmöret, vinägern och vattnet. När kycklingen är färdigbrynd häller du över den i kastrullen också. Blanda om ordentligt. Sänk värmen och låt puttra i 15 minuter. Det är så lång tid som det tar för matveten att koka klart. Följ anvisningarna för tillagning av matveten på förpackningen.
 
Servera med sallad och strö över jordnötterna!
 
SUPERGOTT!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0