Gi-recept: Provencalsk skinklåda

500 gram skinka

5 ägg

1 dl riven ost

300 gram gröna bönor

1/2 dl persilja

1/2 dl basilika

1 burk krossade tomater

2 gula lökar

1-2 klyftor vitlök

Olivolja

Sätt ugnen på 175 grader. Skiva/strimla skinkan. Hacka löken och fräs i olivoljan med vitlöken. Tillsätt tomaten och skinkan. Låt puttra under tiden du vispar ihopa äggen, basilikan, persiljan och osten. Och koka bönorna ett par minuter i lättsaltat vatten. Vänd ner tomatsåsen i äggblandningen. Och sist i med bönorna. Häll allt i en smord form och låt stå i ugnen 50-60 minuter. Man kan utesluta skinkan och använda denna grönsaklåda som ett tillbehör till grillat kött av alla de slag!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0