GI-recept: Spenat och ricottasås med fullkornspasta (veg)

Här kommer ett vegetariskt recept som jag har gillat länge, det är i grunden ett VV-recept, men byt ut den vanliga pastan mot fullkorn och du har ett perfekt GI-recept! :)

 

Till 4 portioner behöver du följande:

3 dl okokt fullkornspasta

smör

½ gul lök

500 gram spenat

½ tsk timjan, gärna färsk

1 burk ricotta

½ krm musknöt

pinjenötter

 

Koka pastan. Smält margarinet i en kastrull och fräs löken mjuk på svag värme utan att den tar färg. Lägg i spenat och timjan, låt det koka på svag värme 2-3 minuter. Vispa i ricotta till en krämig sås. Smaksätt med muskot, salt och peppar. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna. Strö nötterna över vid servering.

 

Önskar man en rätt med kött så är det perfekt att steka bacon till, knaperstekt! Ljuvligt!


Kommentarer
Postat av: Gentle Giant

Låter helt underbart gott! Det får bli dagens lunch här hemma!

/GG

Svar: Hur smakade det tyckte du?
Kimzan

2012-08-02 @ 08:27:32
URL: http://www.gentlegiantafskfvde.blogg.se
Postat av: FitnessMe

Ser smarrigt ut, det här receptet ska jag testa! :-)

Svar: Fantastiskt gott är det!
Kimzan

2012-08-02 @ 09:14:15
URL: http://www.fitnessmefitnessme.blogspot.se
Postat av: Gentle Giant

Det smakade riktigt fint. Jag kommer nog testa att ha i tomat nästa gång dock för att få lite mer syrlighet i den. Jättebra serveringsförslag att lägga upp med ruccola! /GG

Svar: Ja det kan man ju göra... ska jag också testa. Lät gott!
Kimzan

2012-08-05 @ 19:28:55
URL: http://www.gentlegiantafskfvde.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0