GI-recept: Spenat och ricottasås med fullkornspasta (veg)
Här kommer ett vegetariskt recept som jag har gillat länge, det är i grunden ett VV-recept, men byt ut den vanliga pastan mot fullkorn och du har ett perfekt GI-recept! :)
Till 4 portioner behöver du följande:
3 dl okokt fullkornspasta
smör
½ gul lök
500 gram spenat
½ tsk timjan, gärna färsk
1 burk ricotta
½ krm musknöt
pinjenötter
Koka pastan. Smält margarinet i en kastrull och fräs löken mjuk på svag värme utan att den tar färg. Lägg i spenat och timjan, låt det koka på svag värme 2-3 minuter. Vispa i ricotta till en krämig sås. Smaksätt med muskot, salt och peppar. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna. Strö nötterna över vid servering.
Önskar man en rätt med kött så är det perfekt att steka bacon till, knaperstekt! Ljuvligt!
Låter helt underbart gott! Det får bli dagens lunch här hemma!
/GG
Ser smarrigt ut, det här receptet ska jag testa! :-)
Det smakade riktigt fint. Jag kommer nog testa att ha i tomat nästa gång dock för att få lite mer syrlighet i den. Jättebra serveringsförslag att lägga upp med ruccola! /GG