GI-recept: Fylld köttfärslimpa

 
Bilden är kanske inte den mest tilltalande... men JISSES vad gott det var!
 
500 gram köttfärs
1 ägg
½ ask basilika
salt och peppar
3 msk pesto
1 dl riven ost
8 skivor rökt skinka
2 tomater
2 msk soja
1 burk krossade tomater (vitlök/örter)
2 dl creme fraiche
3 dl okokt fullkornspasta
 
blanda ägget, basilikan och köttfärsen med salt och peppar. dela sedan smeten i två delar. Forma den ena delen som en limpa i en ugnsfast, smörad form. på denna delen lägger du skinkan som du delat i halvor. Blanda den rivna osten, tomaten och peston. Lägg detta ovanpå skinkan. Baka in detta sedan med resten av smeten så att det blir en hel köttfärslimpa.
 
Pensla över limpan med soja.
 
Blanda upp de krossade tomaterna med creme fraichen, häll detta över limpan.
 
Ställ i mitten av ugnen 35-45 minuter på 200 grader.
Koka pastan under tiden.
 
Servera med sallad och pastan.
 
Ljuvligt gott.
 
Fyllningen på de här köttfärslimpan kan bli ma ändra hur mkt man vill.. endast fantasin sätter gränser.
 
dragon, fetaost och soltorkade tomater är också ljuvligt gott att ha i. Servera med klyftpotatis/sötpotatis och tzatziki.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0