gi-recept: lövbiffspyttipanna

5 skivor lövbiff
15 kokta och kylda nypotatisar
1 röd paprika
1 grön paprika
sallad på tomat, gurka och lök
Eriks färdiga sås
 
Strimla lövbiffen och kryddsätt efter smak, tillsätt paprikan och potatisen. Stek tills det är klart.
Servera och njut.
 
Galet enkelt och lätt att göra!

Gi-recept: Köttbullar med pastasallad och nötter

Portioner: 6
4 dl fullkornspasta okokt
½ salladshuvud
1 paprika
10 cocktailtomater
1 pkt fetaost
1 rödlök
½ gurka
32 köttbullar
1 påse salladsnötter
dressing av valfri smak
 
Kok pastan, stek köttullarna. Hacka grönsakerna. När pastan är färdig skölj den i kallt vatten och blanda sedan ner i sallad. Servera med till köttbullarna. Strö över nötterna och ta dressing till.
 
LJUVLIGT GOTT!
 
Kan varmt rekommendera garants salladsnötter!

Gör om gör rätt LOL

Det här med att göra en meny är alltid bra. För då garanterar man sig själv att ha bra mat hemma. Att det sen inte blir som man har tänkt sig, det är ju en annan sak haha
 
Måndag 25/6: Lövbiff med stekt nypotatis och cafe de paris-sås och sallad
Det blev det inte haha, jag blev så sugen på köttfärstortillas, så det åt vi istället.
 
Tisdag 26/6: Hamburgare med couscoussallad
Det blev det inte iheller... för då åt vi lövbiffen istället.
 
Onsdag 27/6: Fullkornspasta med baconsås
Blev vi bortbjudna på middag, så då blev det istället grillad oxkött och en grönsakslåda gjord på grönabönor, tomat, ägg och basilika blandannat. Underbart att bli bortbjuden till folk som också kör gi! och sen åt vi en fantastiskt god fruktsallad på jordgubbar, äpple, vattenmelon och vindruvor till efterrätt.
 
Torsdag 28/6: Tacolasagne på sötpotatis
Blev det inte! Blev bortbjudna på grillning hos svägerskan. Så det blev bbq-kycklingfilé och en ljuvlig sallad på sallad, morot, rädisor och rostade solrosfrön och så hade Emma gjort två olika egna såser. Sen ska jag vara ärlig och erkänna att jag syndade! Emma hade nämligen bakat en LJUVLIG sockerkaka med lavendel i och till detta serverade hon en lemoncurd med mascarponeost! FANTASTISKT! Och jag sörjer inte ett dugg att jag syndade, det var värt varenda kolhydrat jag fick i mig. Kompenserade att jag inte fick i mig någon nyttig kolhydrat till middagen.
 
Fredag 29/6: Lövbiff al a mexicana (har ej bestämt mig för vilket tillbehör jag ska ha)
Blir det inte iheller för till lunch åt vi det jag har planerat till middag på söndag nämligen köttbullar med pastasallad och nötter. Ikväll blir det stekt stark korv, brieost, tacoost och parmaskinka, lite frukt, vitt vin och finn crisps. Måste lyxa till det lite när mannen har semester.
 
 

Mellanmålstips

Igår kväll blev jag både sugen och hungrig. DÅ slog jag till med ett riktigt mumsigt mellanmål som jag varmt rekommenderar ALLA, oavsett vilken diet man går på!
 
Nämligen min nya favorit:
Hallon kesella och sötmandel!
 
Mumsigt värre!
 
 
 

Boktips

Igår slog jag till och beställde tre böcker från Bokia.se.
 
 
Kände att jag kunde behöva lite inspiration!
Lovar att återkomma med mer info när jag fått hem böckerna.
 
50 genvägar till fettförbränning köpte jag i julas, men har inte läst hela än. Men ska definitivt leta fram den och lusläsa den.
 
Någon av er som har böckerna eller kan rekommendera andra gi/lchf-receptböcker?

Gi-recept: Lövbiff med sötpotatiskaka

 
Antal portioner: 4
 
8 skivor lövbiff
1 sötpotatis
1 bit zucchini
1 lök
1 morot
basilika
salt och peppar
1 ägg
lite riven ost
ruccola
tomat
fetaost
Sås tex rydbergs eller Eriks färdiga såser
 
Skala och riv potatisen, zucchnin, löken och moroten. Blanda ner basilika efter smak, ägget, den rivna osten och salt och peppar. Osten och ägget har man i för att binda ihop de rivna grönsakerna och potatisen. Dela sedan "smeten" på fyra delar och stek som plättar i stekjärn.
 
Stek lövbiffen enligt smak och servera potatiskakan med hackad ruccola, skivad tomat och fetaost och sås.
Godare fredagsmiddag får ni leta efter :)

GI-recept: Kyckling i jordnötssås

Antal portioner: 4
 
1 kg kyckling file
1 röd paprika
1 grön paprika
3 msk jordnötssmör
½ purjolök
ingefära (efter smak, antingen färsk eller torkad som krydda)
chili (efter smak, antingen färsk eller torkad som krydda)
1 dl vatten
1 msk rödvinsvinäger
1 dl jordnötter
4 portioner matvete
salt och peppar efter smak
 
Strimla kycklingfilén och stek upp med salt och peppar, ingefära och chilin. I en kastrull eller gryta fräser du upp grönsakerna och tillsätter sedan jordnötssmöret, vinägern och vattnet. När kycklingen är färdigbrynd häller du över den i kastrullen också. Blanda om ordentligt. Sänk värmen och låt puttra i 15 minuter. Det är så lång tid som det tar för matveten att koka klart. Följ anvisningarna för tillagning av matveten på förpackningen.
 
Servera med sallad och strö över jordnötterna!
 
SUPERGOTT!

Veckans matsedel

Enda sedan jag började med viktväktarna så har jag varit noga med att göra en matsedel.
 
Jag tycker helt enkelt att det är enklare att få i mig ordentlig mat om jag redan har planerat vad jag ska äta.
Det är ett bra sätt för mig, och något jag rekommenderar er andra också att göra.
 
Att göra en matsedel med bra och nyttig mat som man tycker om minimerar också risken för att man ska köpa fel saker i affären. Jag skriver en inköpslista efter min matsedel och så går jag först igenom vad som finns hemma i kyl, frys och skafferi för att använda så mkt som möjligt av det jag har hemma.
 
Ekonomiskt, smart och planerat ;)
 
Idag var vi på Willys och handlade för de nästkommande 10 dagarna.
 
Och vår meny här hemma ser ut som följer:
 
Måndag 25/6: Lövbiff med stekt nypotatis och cafe de paris-sås och sallad
Tisdag 26/6: Hamburgare med couscoussallad
Onsdag 27/6: Fullkornspasta med baconsås
Torsdag 28/6: Tacolasagne på sötpotatis
Fredag 29/6: Lövbiff al a mexicana (har ej bestämt mig för vilket tillbehör jag ska ha)
Lördag 30/6: Antagligen blir det grilling på Tosselilla
Söndag 1/7: Köttbullar med pastasallad med nötter
Måndag 2/7: Köttfärstortillas på fullkornstortillas, sallad
Tisdag 3/7: Matvete, stekt bacon och majs,ärtor och paprika
Onsdag 4/7: Mexicana köttfärs med råris
Torsdag 5/7:handla igen
 
Min tanke är att jag ska lägga upp recepten på det jag lagar varje dag nu. Om ni är intresserad :)
Men tills dess att jag har lagat dessa rätterna lägger jag upp ett par andra rätter till er som jag lagat de gångna veckorna.
 
Kram på er
 

Veckans viktiga

4 juni 121.5kg (startvikten)
26 juni: 118.1kg (-0,1kg)
Totalt : - 3.4 kg på tre veckor
 
Då det varit midsommar och man kanske inte riktigt har ätit helt rätt ser jag veckans viktminskning på 0.1kg som en seger.
 
Det kunde blivit plus. MEN det blev det inte, ett hekto ner.
 
Ett minus är ett minus. Och alla bäckar små!
 
Tror dock att ett litet minus kan peppa en mer under veckan så att jag nästa måndag tappat betydligt mer! Man kan ju alltid hoppas.
 

Midsommarrapporten

 
Så då är midsommarhelgen snart över. Vi avslutar den hemma hos mina föräldrar i eftermiddag.
 
Matmässigt är jag nöjd med utfallet.
 
Midsommarafton åt jag:
Köttbullar, prinskorv, gräddfil, gräslök, rädisor och ost.
Jordgubbar och vispgrädde
 
Helt enligt gi! Inte en enda potatis slank ner.
 
Senare på kvällen blev jag däremot sjukt sugen på snackset som stod framför mig. Men jag åt ett par jordgubbar till istället, och så åt jag kanske 10 potatischips med MASSA dippa på haha och sen syndade jag med två sura godisbitar.
 
Dryckesmässigt så drack jag 1 glas vitt vin, en halv Schöfferhoffer (ljusöl med grapefruktsmak, tysköl) och så drack jag två vodkasnapsar med brausepulver (tyskt läskpulver). Det fanns ingen lightläsk så jag drack 1 glas vanlig sprite och sen vatten.
 
Så midsommarens utfall är jag ändå nöjd med, det kunde ju blivit mkt värre om man inte tänkt sig för och prioriterat.
 
 
Igår, lördag,var vi i Helsingborg hos vänner. Dom bjöd på grillat. Så det var inga problem. En kotlette, MASSOR utav sallad (gjord på sallad, fetaost, sparris, jordgubbar, brytbönor, rädisor och jordjobbsvinegrett), grillad majskolv. De andra åt klyftpotatis till... det hoppade jag såklart. De andra drack rosévin.. jag tog kolsyrat vatten.
 
Till efterrätt bjöd dom på browines och vaniljglass. Jag tog LITE glass... och då menar jag verkligen lite. Knappt en halv dl. Och ingen kaka! Det kändes bra.
 
Skönt att aktivt kunna välja det som är bra för er istället för att falla för frestelsen.
 
Var dock väldigt hungrig när vi kom hem igårkväll, det märks om man utesluter kolhydraterna helt. Så när vi kom hem så tog jag två fullkornsskorpor med jordnötssmör på. Sen kunde jag somna gott ;)
 
Ska dock bli intressant och se vad vågen visar imorgon, kommer dock inte bli jättebesviken om det inte är något gigantiskt minus, jag har ju trots allt fuskat lite. Men det kan det vara värt. Man måste ju få leva lite också, så länge man inte svävar ut för mkt.
 
Hoppas att ni har haft en trevlig midsommar allesammans.
kram på er
 
 
 

Midsommarfrukost deluxe

Idag slog vi på stort. Vi har vänner från tyskland på besök och dom bor på hotellet där jag jobbar, Scandic Segevång, som ligger 700 meter från där vi bor.
 
Så imorse lyxade vi till det och begav oss hela familjen till hotellet för att möta upp våra gäster för frukost.
 
MUMSIGT värre! Nu när man äter enligt GI är det inga problem att äta hotellfrukostar. Det är bara till att välja bort kolhydraterna. Det var svårare att räkna enligt VV då man inte hade koll på vilket pointsvärde alla produkter hade, och ibland trodde man att man hade koll, men sen visade sig att man har missberäknat värdet på någon produkt och hamnade helt fel resten av dagen :(
 
Men inte idag.... Jag slog på stort!
 
 
KAFFE är ett måste till frukost!
Sen blev det 4 prinskorvar, ett par skivor bacon, två hårdkokta ägg, skånsk senap, keso, melon och fruktsallad!
 
Och mätt blev jag :)
 
Glad midsommar på er, och var rädda om er!
 

Middagstips: Fylld köttfärslimpa med rotfrukter

 
500 gram köttfärs (väl själv vilken variant, jag körde med nötfärs)
1 ägg
vitlök 1-2 klyfter
riven ost
soja
8-10 skivor skinka
Sambaloelk
1 sötpotatis
2 gula morötter
1 vanlig morot
purjolök
Bea-sås (blåbands eller färdig..välj själv)
 
Blanda köttfärsen, vitlöken, sambaloelk, ägget och krydda efter smak med salt och peppar. Dela smeten på två delar. gör en platt kaka , lägg på skinkan och den rivna osten, lägg sedan över resten av smeten som ett lock. Forma så att det ser ut som en vanlig köttfärslimpa.
 
Pensla med soja och strö över lite riven ost. Kör i varmluftsugn på 220 grader i 35 minuter.
 
Skala och dela rotfrukterna, koka i ett par minuter om så önskas (då blir dom fortare klara i ugnen). Krydda efter egen smak och sätt in i en ugnsform tillsammans med limpan så blir det klart samtidigt.
 
Servera med en fräsch sallad och såsen!
 
Smaklig spis!

Lite bild pepp!!! Då - i mellan och - Nu!

Håll i er för här kommer bilderna på hur jag såg ut den 23 juni 2008 när det begav sig på 142 kg..... hur jag ser ut nu på 118,3 kg och hur jag såg ut när jag blev gravid i september 2010 och vägde 95 kg.
 
 
Inte SÅ smickrande... men den brutala sanningen!
 
Såhär ser jag ut nu!  Jämför man med ovan bilden ser jag ju smal ut ;)
 
 
Och såhär såg jag ut när jag bestämde för för att sluta banta och bli gravid istället, 95kg, och hade då tappat 47 kilo från första bilden!
 
 
 
Ansiktskillnaden på oktober 2008 och september 2010, två år i mellan!
 
Och såhär ser jag ut idag.
 
Sanningen är att jag upplever mig inte lika tjock i ansiktet, halsen, över bysten och armarna som jag gjorde när jag vägde som mest. Såklart beror det på att jag trots allt väger 20 kg mindre.
 
Snart ska jag gå om bilden från september 2010 och bli ännu smalare, hälsosammare och bättre :)

Tankar om träning

Träning är alltid bra att kombinera med en diet när man ska gå ner i vikt.
"problemet" är bara att jag just nu känner att jag inte reder ut att göra båda två.
 
Vill först komma igång med maten och känna att jag har den under kontroll för att sedan lägga på mer avancerad träning, så som gymmet och mitt wii active och zumba fitness.
 
Men jag låter det hållas fram till 15 juli iaf. Det är nästa gång jag ska mäta mig, och det kan vara intressant och se om träningen i kombination med dieten i sig kan göra ytterligare på centimetrarna.
 
Så nu kör vi första månaden utan träning, förutom promenader, som jag dagligen tar med eller utan barn. Samt cykelturerna ett par ggr i veckan.
 
Cyklade innan idag, med cykelkärran på, förvisso inte mer än 2 km t/r till cykelhandlaren för att pumpa däcken, men det räckte för att jag skulle känna av svanskotan.
 
Så tills jag känner att fogarna och svanskotan gett med sig och jag blivit ytterligare lite lättare så avvaktar jag med träningen, men kommer absolut ta upp det, för faktum är att jag redan nu kan känna att jag saknar att svettas riktigt ordentligt, men vill samtidigt inte riskera något då det är första gången på 15 månader som min rygg börjar kännas bra. Man ska kanske inte ta ut segern i förskott och överbelasta!
 
Så tänker jag iaf!
 
 
 

Frukostförslag

 
Två kokta ägg
1 dl keso (ej light version)
2 tärnade nektariner
2 finn crisps
2 skivor skinka
 

Frukostförslag

 
 
150 gram blandade bär (hallon/blåbär)
½ dl kesella smak Hallon
2 msk pinjenötter
2 finn crisps
4 skivor skinka
gurka

Frukostförslag

 
Kaffe
1dl keso (ej light versionen)
½ äpple i bitar
½ banan i skivor
2 skivor finn crisp
4 skivor kalkon
smör

Frukostförslag

 
Två stekta ägg
Cocktailtomater
2 finn crisp
smör
4 skivor skinka

Startmåtten och minskning

En sak jag lärde mig på viktväktarna var att det var viktigt att mäta sig, för när vågen står stilla så försvinner oftast centimetrarna iaf.
 
Så därför börjar jag såklart den här viktresan med att mäta mig igen!
 
Senast jag mätte mig var den 27 januari 2012, och jag har tappat sedan dess, men för att inte "fuska" får jag utgå från de måtten jag mätte nu senast den 15 juni
 
Vad: 34 cm (januari 34,5)
Knä: 37,5 cm (januari 37,5)
Lår: 51 cm (januari 52 cm)
Midja: 105 cm (jauari 110)
Byst: 117 cm (januari 119)
Höft: 126 cm (januari 128)
Hals: 33 cm (januari 33)
Överarm: 33 cm (januari 33)
 
Fortfarande inga smickrande siffror, men det är ju verkligheten, och man kommer aldrig framåt om man ljuger för sig själv och blundar för sanningen.
 
Jag kommer mäta mig en gång i månaden, så nästa mätning sker den 15 juli.
 
Lite "kul" är dock att jag har mina mått kvar från efter graviditeten med dotten för fyra år sedan, och vågen visade 142, det om något är osmickrande.
 
Men bara för att peppa mig själv lite extra och kanske er med så tänker jag berätta för er, att man kan bli mindre.. och det går....
 
23 juni 2008 mätte jag enligt följande, inom parantes finner ni de antal cm jag är mindre nu!
Vad: 43 cm (-9cm)
Knä: 46 cm (-8,5)
Lår: 78 cm (-27)
Midja: 133 cm (-28)
Byst: 129 cm (-12)
Höft:143 cm (-17)
Hals: 37 cm (-4)
Överarm: 37 cm (-4)
 
Så totalt sedan dottern kom för fyra år sedan, och då dessutom en avverkad graviditet till är jag idag, trots allt, 109,5 cm MINDRE!!!
 
Häftigt va??
 

Vald metod till viktminskningen: GI

Efter många år som viktväktare så sadlar jag nu om och riktar in mig på en diet som är skonsam för min magkatarrsmage, nämligen GI.

Efter samrådan med en dietist efter mitt anfall med magkatarren kom vi framtill att en kost med minskat kolhydratsintag vore kanske något jag skulle prova.

Då mn älskade vän använt sig GI-metoden och lyckats tappa 50 kg, kände jag att det är absolut värt att prova.

Och jag måste säga att såhär efter två veckor och 3,3 kg lättare känns det inte som någon stor uppoffring jag har gjort. Utan snarare har jag ätit bra mat och god mat och njutit. Har inte känt att jag har gått miste om något, utan snarare att jag har syndat.

GI är väldigt mkt tvärtemot VV tänket. Det ska vara riktigt fett och bra kolhydrater. Nötter och mörkchoklad är ok, något som varit Ajabaja med VV. Samma sak gäller feta produkter.... VV kör bara light, så det känns både lyxigt och syndigt nu när man FÅR och SKA äta detta. Därför känns det inte som att jag sörjer kolhydraterna som går förlorat.

För jag äter ju fortfarande kolhydrater, fast bra sådan, dvs:
*Matvete
*Fullkornscouscous
*Fullkornspasta
*Sötpotatis

Och det känns riktigt bra!

Den största skillnaden är faktiskt att min mage inte alls är lika svullen och uppsvälld som den varit tidigare och mina magkatarrsbesvär är så gott som bortblåsta!

Så för alla er som som känner att ni prövat alla dieter, från shakes till danska rigshospitalets flygvärdinne diet... men fortfarande kämpar mot kilona..PRÖVA GI!

Kram på er

Snacktips

Idag slog jag till med ett lite större mellanmål då jag ej ätit någon lunch.

Detta då frukosten var så bastant och höll mig mätt länge (omelett enligt tidigare tips).

Grekisk yoghurt med hackad nektarin och pinjenötter samt två finn crisps med kalkon!

Mums!!!


Lägger till mig på viktblogg

Det finns ett forum en blogg som samlar alla viktbloggare.

Den heter viktblogg.se. Ett perfekt forum för att nå ut till läsare i samma sitauation som en själv.

Kolla in den ni med. Länken finns ovan!


Frukosttips gi

Omelett med kalkon

2 ägg
5 skivor kalkonkött
1 bit grön paprika
Lite riven ost

Vispa ihop alltsammans och lägg på en skiva pumpernickel!

Frukosten serverad!
Åt detta igår och höll mig mätt till kl 15 ;)


Veckans viktiga

4 juni 121.5kg (startvikten)
11 juni 118.2 kg -3.3kg
18 juni 117.5 kg -0.7kg
Totalt : - 4 kg på två veckor


Låt mig presentera mig!

Hej,

Kim heter jag. Jag är överviktigt!

Bättre överviktig än skitviktig har jag många gånger sagt, men det ska bli ändring på det nu. För nu räcker det!

Kvällen den 3 juni 2012 kom väckarklockan som fick mig att vakna upp i verkligheten. Jag fick mitt, vad jag brukar kalla, Vitarocken-syndrom.

Efter att ha spenderat tre timmar på toaletten, kaskadspyande och diarré deluxe begav jag mig till akuten. Fick konstaterat att det var ett anfall av svår magkatarr. En magkatarr som till 100% grundar sig i min inre stress över min övervikt!

Jag har ALLTID varit överviktigt, iaf så länge jag kan minnas.

Det är ingen som tycker om att vara tjock, men det har nog aldrig stört mig nämnvärt. Jag har aldrig haft problem att skaffa vänner, killar eller haft problem med att känna mig "som att jag duger". Det är inte utsidan som räknas... och jag VET att jag är en fin människa på insidan, och det har lyst igenom och i 30 år bländat mig så att jag inte sett vart jag hamnat.

Jag minns så väl när jag gick på gymnasiet och vägde 80 kg, strl 42-44, jag kände mig tjock och gnällde över min vikt. Idag skulle jag gett vad som helst för att vara där igen! Och det är dit jag ska!

Till 77 kg! och ett hälsosamt BMI på 25.6.

Hur hamnade jag då här?

Sanningen är att kilona rusade iväg när jag blev gravid med min dotter för 5 år sedan, drygt, hon är 4 år nu.
Jag blev gravid trots p-piller, jag hade precis skrivit in mig på viktväktarna och hade gått ner 8 kg. Då kom graviditeten som ett brev på posten. Abort var aldrig att tänka på, men min oro över min övervikt var stor. Hade en fantastisk barnmorska som peppade mig och graviditeten gick rakt i genom bra.

Hade dock en inskrivningsvikt på 126kg. På tok förmkt. Men jag kämpade och tänkte hela tiden på vad jag åt, var verkligen supernyttig, och fick dessutom nyttiga cravings så som clementiner, gröna äpplen och ananas. Gick upp 10 kg fram till v 37. då slutade jag väga mig.

När dottern var två veckor gammal ställde jag mig på vågen, detta var den 17 juni 2008, dvs på dagen idag, 4 år sedan. 142 kg! Jag vägde mig tre gånger! DET MÅSTE VARA FEL PÅ VÅGEN! Men så var det inte, det var den brutala sanningen.

den 23 juni 2008 skrev jag in mig på viktväktarna. Och för att göra en lång historia kort så bestod det första året av en helvetes kamp där ingenting hände på vågen. Jag kämpade och kämpade. Det var först i september 2009, när jag började jobba igen som kilona började rasa. Och när mars 2010 var kom hade jag gått ner till 97kg, jag hade tappat 45kg.

Jag var så sjukt nöjd med min prestation och slutade då att räkna mina points (som man gör med viktväktarna) och tappade liksom lusten till att banta. ÄNTLIGEN var jag tvåsiffrig, något jag inte varit på flera år.

Tanken på ett syskon föddes och redan i september 2010 var jag gravid.

Inskrivningsvikten den här gången var 108 kg. Sonen föddes i juni 2011. Tre dagar efter hans nedkomst stod vågen på 123 kg.

Och det är ungefär där jag står idag... nästan ett år senare.

Jag har alltså, precis som efter dottern, inte gått ner någonting alls på ett helt år.

4 juni 2012 ställde jag mig på vågen, och den visade 121.5 kg.

Det är INTE okej!

Därför så bestämde jag mig för att något måste göras, och det måste göras NU.

Tanken slog mig att jag måste prova något jag inte gjort innan.

Jag introducerades för GI av en nära vän, och nu jävlar ska jag bli normalviktig!

Följ med mig på min resa, det hade jag uppskattat!

Jag lovar att ge er hela sanningen!


RSS 2.0